Hvordan jeg bruker acryl i smykker September 21, 2012 19:15

Vil vise dere litt hvordan jeg lager disse Acryl armbåndene. Første utfordring var å finne acryl i passe str. til mitt formål. Surfet lenge før jeg fant et firma i Tyskland som kunne levere Acrylplater i forskjellige farver. Utfordring to var saging og form. Var ikke lett med store plater og en liten fin sag. Ble en del feil og ødelagte acrylplater. Du kan jo forestille deg å dele en glassplate, men de 1000 små delene er heldigvis ikke like skarpe. Ideellt skulle jeg nok hatt laser, men det blir en litt for stor investering i første omgang. Etter saging og pussing varmebehandles og formes armbåndet. Dette tar litt tid, og du må være forberedt på å prøve noen ganger. Her må man være rask og forme mens acrylen er varm. Jeg opplever at det er forskjell på å varme opp transparente i forhold til farvede.  Noen boblet ved oppvarming og fikk sin egen uventede look. Spesielt på acryl med sølv ble det faktisk ganske fint, og jeg har laget en del der boblene er fremprovosert med vilje. Det minner litt om is. Da jeg begynte med saging, sprakk noen og ble rare. Så jeg tok frem filen, og resultatet ble mange forskjellige utgaver, noen skrå, store armbånd, noen smale osv. Ingen armbånd er helt like. Alle har sin egen håndlagde form.

 

 

 

 

 

 Jeg har nå valgt å lage str. S- M- og L etter bredden. De smaleste i str. S er ca 2 cm brede, M- er  3 cm og L- er 5 cm. De som er skrå er fra 2 cm til 5 cm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utrolig gøy å lage, selv om hvert armbånd tar tid.  Dette er min første kolleksjon med acrylsmykker. Nå vil jeg prøve meg på smykkeanheng og øredobber. Men armbånd er det store "It" som gjelder i høst, gjerne mange, og i alle mulige farver. Her kan man mikse flere sammen, eller bare ét for å gi litt ekstra attitude til antrekket. Farvene jeg har nå er transparent, blå, gul, grønn, klar, fluoriserende mintgrønn og sølv, men det kommer fler.